Insens wants to eliminate production stoppages and energy waste in industry
Insens

Insens wil een einde maken aan productiestops en energieverspilling in de industrie

Het verminderen van energieverspilling en het vermijden van productiestops is de missie van de drie oprichters van Insens. Hun sensoren hebben TotalEnergies, Lhoist en Knauf al overtuigd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het idee voor Insens ontstond in 2019 toen Guillaume Francaux, Nicolas Verbeek en Gautier Waterlot nog studeerden aan de UCL. Twee jaar lang hadden ze contact met bedrijven om hun idee te verfijnen. “We gingen de industrie in en stelden zoveel mogelijk vragen om hun problemen te begrijpen”. Uit hun veldstudie kwamen twee grote problemen naar voren: er zijn enorm veel machines die worden aangedreven door elektromotoren die regelmatig stuk gaan, en deze zelfde machines verbruiken veel energie, met een efficiëntie die voor verbetering vatbaar is, aldus de drie oprichters van Insens.

Om deze twee problemen aan te pakken, besloten de drie een eigen oplossing te ontwikkelen die in de palm van je hand past. Een sensor die in de kast wordt geplaatst, het elektrische kastje dat verbonden is met de machine. Door zichzelf daar te plaatsen, registreert de start-up alle informatie over de gezondheidstoestand van de machine en het verbruik ervan. “De sensor registreert alle elektrische signalen van de machine. We kunnen de hele energiecomponent controleren”. Maar dat is nog niet alles, want het energieaspect, dat momenteel logischerwijs erg populair is bij bedrijven, stelt de start-up in staat om zijn expertise op het gebied van voorspellend onderhoud te demonstreren aan zijn eerste klanten. “Door heel precies elektrische signalen te meten, kunnen we de gezondheidstoestand van de machine diagnosticeren vanuit elektrisch en mechanisch oogpunt”, legt Guillaume Francaux, een van de drie oprichters, uit.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top