Pumps & Valves, Maintenance en M+R 2022 samen een succes

Sfeerbeelden op Maintenance, Pumps & Valves en M+R

De industriële community trok op 23 en 24 maart 2022 massaal naar Antwerp Expo voor 3 voltreffers: Pumps & Valves, Maintenance en M+R. De 400 exposanten kregen maar liefst 5047 bezoekers over de vloer, dit is bijna gelijk aan het bezoekersaantal van de laatste editie van vóór de covid-pandemie (2018). Opnieuw live business doen, netwerken en innovaties opsnuiven hebben duidelijk deugd gedaan.

Tevreden bezoekers

Uit onze bezoekersenquête bleek een zeer grote bezoekerstevredenheid. Zo’n 90% gaf deze editie een score van minstens 7,5/10 of méér. Face-to-face gesprekken met leveranciers, partners en collega’s voelden als een enorme toegevoegde waarde. Ook het grote aanbod aan technologische oplossingen vond men positief. Goed om weten is dat het aantal voorregistraties in de week van de beurs dubbel zo hoog lag als bij de laatste editie in 2018. En toch was er potentieel om nog méér bezoekers te kunnen ontvangen dan wat we nu reeds zagen komen. Groeimarge is er dus nog zeker, maar de eerste succesvolle stap is gezet om live events weer op te waarderen de komende tijd.

Exposanten mét vertrouwen

Ook onze 400 exposanten gaven massaal feedback op de unieke combi van 3 industriële vakbeurzen. Als 60% een booking of optie genomen heeft voor de volgende edities – hetzij M+R of Maintenance in 2023 of Pumps & Valves in 2024 – dan geeft dit aan dat de tevredenheid en het vertrouwen groot tot zeer groot waren. Zo’n 75% van de exposanten beoordeelde deze editie met 7,5/10. Echt hoog rekening houdend met het feit dat onze sector zo goed als 1,5 jaar volledig heeft stilgelegen. Als organisator spraken we ook volop met onze exposanten. Update talks die ons inzicht geven in wat beter kan in de toekomst, zodat we alle aspecten en acties in topvorm krijgen. Die lessons learned nemen we mee, enerzijds om intern te optimaliseren en anderzijds om in overleg te gaan met nieuwe toeleveranciers.

Volle zalen bij onze Masterclasses

De goesting om kennis te vergaren via Teams, Zoom sessies en Webex calls is duidelijk over. Dat zagen we aan de inschrijvingen voor onze 15 live Masterclasses. Meer dan 300 bezoekers volgden elk één van onze kennissessies. Een megasucces bijvoorbeeld waren de Masterclasses over corrosie, waterstof, predictive maintenance, wireless en trends in gasdetectie. Volle zalen gedetecteerd!
Awards voor meest innovatieve producten
Ook deze editie reikte BEMAS, the Belgian Maintenance Association vzw, de ‘BEMAS Digital Innovation Award’ uit. Grizit won met de Smart Greasing Solution. Daarnaast was er ook de ‘BEMAS Maintenance Innovation Award’ en die nam Geysen mee naar huis als bekroning van hun Clean Conveyor Belt. SOA People sleepte de publieksprijs voor hun Ready4 Asset Management in de wacht.
Voor de vakjury van ie-net kwam Skyebase als winnaar uit de bus. Zij toonden hun beste kunnen met de Voliro drone die wanddikte- en coatingmetingen op hoogte uitvoert. De publieksprijs ging naar Elscolab voor hun Biogasanalyzer.

Je begrijpt het: opportuniteiten, meerwaarde en fijne momenten alom voor exposanten, bezoekers, partners, media en collega’s. Alle feedback heeft ook ons deugd gedaan. Met veel drive en vertrouwen zijn wij klaar voor Live Vakbeurzen 2.0 (klinkt veel beter dan post-corona, niet?).

Share This Post

Scroll naar top