stoom-event 2024: Instellingen, onderhoud en elektrische stoominstallaties

08.30-09.00 uur: Ontvangst met ontbijt

09.00-09.30 uur: Hoe uw stoominstallatie goed ontgassen/ontluchten om corrosie te voorkomen door de heer Davy Van Paemel – Spirax Sarco.

Door een goed ontwerp, regeling, onderhoud en beheer van een ontgasser kan men veel problemen voorkomen in een stoominstallatie. Zuurstof is de belangrijkste oorzaak van corrosie in ontgassers en tanks, stoomleidingen, voedingspompen en ketels. Als er ook kooldioxide aanwezig is, zal de corrosiesnelheid toenemen. Het verwijderen van de opgeloste zuurstof kan worden bereikt door middel van chemische of fysische ontgassingsmethoden maar in de praktijk zal dit gebeuren door een combinatie van beide.

09.30-10.00 uur: Condenspotten, do ‘s & do nots door de heer Erik Van der Auwera – Blok Gouda.

Condenspotten worden dikwijls uit het oog verloren. Bij het terugdringen van emissies kunnen ze nochtans uw beste bondgenoot worden! Het begint met een juiste installatie en isolatie, hier volgen enkele praktische wenken aan de hand van praktijkvoorbeelden.

10.00-10.30 uur: Elektrische stoomketel: een duurzaam alternatief door Marnix Van Belleghem – Belgian Boiler Company.

Traditioneel wordt stoom opgewekt door verbranding van fossiele brandstoffen, maar elektrische stoomketels kunnen een duurzaam alternatief zijn. In deze presentatie gaan we kort in op de beschikbare technologieën. Het nieuwste gamma van Bosch Industriekessel wordt verder belicht en we bekijken samen hoe Bosch en Belgian Boiler Company u kunnen helpen in de energietransitie.

10.30-12.00 uur: Begeleid bezoek aan de beurs (GRATIS)

Deelnameprijs:

Leden van Energik: 140 euro

Niet leden van Energik: 210 euro

Prijzen zijn excl. BTW.

No-show fee van 75 euro.

Scroll naar top