Condition monitoring van pompen

Praktische informatie

In de dynamische wereld van industrieel onderhoud zijn begrippen als conditiebewaking, predictief onderhoud en intelligente sensoren niet meer weg te denken. Met de voortdurende introductie van innovatieve sensoren en geavanceerde algoritmes, lijkt technologische vooruitgang het beheer van industriële apparatuur steeds toegankelijker te maken. Desondanks blijft de complexiteit van de realiteit een uitdaging; er is geen wondermiddel in de vorm van een superieure sensor of een perfect algoritme dat alle problemen oplost.

Het fundament van effectief onderhoud ligt in de diepgaande kennis van onze apparatuur, zoals pompen en machines. Een robuust programma voor conditiebewaking begint bij de basis: het analyseren van falen. Cruciaal is het begrijpen waarom apparatuur faalt, het belang van het falen, en de vroegtijdige fysieke signalen die potentieel falen aankondigen. Hieruit volgt de vraag welke onderhoudsstrategieën effectief ingezet kunnen worden.

Deze presentatie duikt dieper in de materie met een casestudie, waarbij een faalanalyse van een pompinstallatie centraal staat. We verkennen de mogelijke keuzes voor conditiebewaking en bespreken hoe een strategisch onderhoudsplan opgesteld kan worden. Door praktijkvoorbeelden te koppelen aan theorie, biedt deze presentatie een realistische kijk op de uitdagingen en oplossingen binnen het domein van industrieel onderhoud en machinebeheer.

Zo wordt een brug geslagen tussen de beloftes van technologische vooruitgang en de praktische implementatie ervan, waardoor we niet alleen inzicht verkrijgen in de technische mogelijkheden, maar ook in de praktische uitvoerbaarheid en strategische planning van conditiebewaking.

Scroll naar top