Robots in de kijker

Robots in productiegericht onderhoud. Wat zijn ze, wat doen ze? In de Robot Demo zone van Maintenance zetten verschillende bedrijven robots in de kijker. Slimme robots, wees daar maar zeker van. Want een welding robot, een Iristick Smart Glasses, een robot dat kan groeien als een plant… dat lonkt toch om te ontdekken en proberen? Laat u overtuigen.

KicMPi​

Kennis- en Innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie is een zelfstandige coöperatieve vereniging.
KicMPi stimuleert samenwerking tussen bedrijven met als doel: innoveren met maintenance in de procesindustrie.
Onze leden bestaan zowel uit asset owners als serviceproviders. Vraag en aanbod bij elkaar, dat is onze kracht.
Door samen aan innovatie te werken, kunnen industriële bedrijven en servicebedrijven meer bereiken.

ID-Tec

Het onderhoud van tanks wordt steeds vaker uitgevoerd door machines. Voor reiniging zijn er inmiddels diverse leveranciers die hier equipment voor leveren en ook het inspecteren wordt steeds vaker door drones of andere technieken zonder betreden uitgevoerd. Uit de inspecties zullen maatregelen komen die vaak door mensen moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan slijpen, lassen en coaten in een besloten ruimte. Deze werkzaamheden zijn vaak gevaarlijker dan inspecteren en toch betreden we nog een besloten ruimte om bijvoorbeeld een scheur in de bodem van een tank dicht te lassen. Voor deze werkzaamheden heeft ID-tec BV een oplossing ontwikkeld waarbij de lasser van buiten een besloten ruimte, een lasrobot naar de plaats van de reparatie zal sturen en vervolgens de laswerkzaamheden uit laat voeren door de lasrobot.

Hoe werkt dat dan? De robot wordt met behulp van camera’s visueel naar de werkplek gereden waar vervolgens de lasser met behulp van beeldherkenning een patchplaat over een scheur kan plaatsen. De bestuurder van de robot hoeft alleen nog te controleren of de robot de patchplaat op de gemarkeerde plaat heeft neergelegd en na goedkeuring zal de robot de plaat vast hechten en aflassen. Tenslotte zullen de lassen op foto worden vastgelegd ter confirmatie van een goed uitgevoerde reparatie. Mocht u onze robot al in actie willen zien is hier een video.

Kom zeker kijken naar de demo van deze lasrobot.

ITIS

Welkom bij ITIS op de Maintenance Beurs 2024, waar we samen met KicMPi trots onze beursstand presenteren.
Ontdek twee revolutionaire hoogtepunten die de toekomst van industrieel onderhoud vormgeven: ITIS Smart Glasses (powered by Iristick) en de ITIS Robot.

ITIS Smart Glasses: Digitale Transformatie in Focus

Stap binnen in de toekomst van efficiëntie met de slimme software oplossing van ITIS op de Iristick Smart Glasses. Deze innovatieve slimme bril integreert werkinstructies naadloos met spraakcommando’s, waardoor een digitale transformatie ontstaat. De bril biedt niet alleen praktisch gemak, maar ook een extra laag veiligheid met ingebouwde veiligheidsaspecten. Collega’s en klanten kunnen real-time meekijken tijdens inspecties, wat leidt tot verbeterde samenwerking op afstand. Ervaar op onze stand hoe ITIS de Iristick Smart Glasses inzet als totaaloplossing om de weg vrij te maken voor een gestroomlijnde digitale toekomst met volledige digitalisering, traceerbaarheid en efficiënte rapportage.

ITIS logo

ITIS Robot: Veilig en Gecontroleerd Industrieel Testen

Ontdek de ITIS Robot op onze gezamenlijke stand met KIC MPI. Deze innovatieve robot is ontwikkeld voor risicovolle testen en inspecties op drukhoudende componenten, met bewezen succes bij druktesten op hoge druk waarbij de testdruk soms hoger is dan 1000 bar. De veelzijdigheid van de robot wordt gedemonstreerd met aanpassingen voor verschillende taken en scenario’s. Bezoek onze stand en ervaar live demonstraties, waar veiligheid en efficiëntie hand in hand gaan. Mocht u onze robot al in actie willen zien is hier een video.

Op onze beursstand delen we niet alleen de nieuwste technologieën, maar ook de passie voor vooruitgang, veiligheid en innovatie. ITIS versnelt de digitalisering met concrete resultaten, en wij nodigen u uit om samen met ons de digitale toekomst van industrieel onderhoud te verkennen.

Kom langs, stel uw vragen en ontdek hoe ITIS en KicMPi de weg banen voor de volgende generatie onderhoudstechnologie.

logo Xinix

XINIX

Een zachte robot die kan groeien als een plant. Deze robot, met een maximale diameter van 12 cm, ontworpen met oog op extreme flexibiliteit en reikt tot 14 meter. Toekomstige versies kunnen ongeveer 100 meter ver reiken. Waardoor hij ideaal is om door krappe leidingen en moeilijk bereikbare plekken te navigeren. Hij is volledig compatibel en buigt in elke richting, zodat hij een uitgebreide dekking heeft, inclusief bochten van 90 graden en kronkelpaden. Met een laadvermogen tot 500 gram kan hij worden uitgerust met een verscheidenheid aan sensoren en gereedschappen, waaronder camera’s, microfoons, verlichting, hyperspectrale camera’s, actuatoren en meer, allemaal verbonden voor real-time gegevensoverdracht. Of het nu gaat om het verkrijgen van gegevens, het nemen van monsters of het inzetten van sensoren, onze robot biedt een veelzijdige, efficiënte oplossing voor gedetailleerde inspecties in de meest uitdagende omgevingen.

Alle gegevens kunnen vervolgens worden verwerkt met onze AI-toepassing met voorgetrainde modellen die automatisch defecten en afwijkingen kunnen identificeren, statistieken kunnen leveren en automatisch een rapport kunnen genereren. De modellen kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant en de specifieke use case.

tussentitel

onze sprekers

Emily Hunt
Job description

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec venenatis velit metus. 

George Philipe
Job description

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec venenatis velit metus. 

Heinrik Ibsen
Job description

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec venenatis velit metus. 

Daina Arts
Job description

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec venenatis velit metus. 

Scroll naar top