Samen waterstof duurzaam en veilig toepassen

Beschrijving

Lees hierover meer op onze website www.klinger.be

https://www.klinger.be/nl_be/over-klinger/actueel/114/samen-waterstof-veilig-en-duurzaam-toepassen

Waterstof is met name belangrijk voor de procesindustrie. Het is breed inzetbaar; als grondstof of brandstof zonder dat bij de toepassing CO₂ vrijkomt. Zo kun je met waterstof de hoge temperaturen bereiken die nodig zijn voor bijvoorbeeld gieterijen of voor de productie van glas en keramiek. Ook zijn er directe toepassingen in mobiliteit en als biobrandstof voor lucht- en scheepvaart. Daarnaast kan waterstof ingezet worden om elektriciteit te produceren. Omdat waterstof relatief gemakkelijk en goedkoop kan worden opgeslagen, kan dat op momenten wanneer wind en zon niet kunnen voldoen aan de vraag naar elektriciteit.

Productie met behulp van waterstof vindt plaats onder uitdagende omstandigheden en strikte veiligheidseisen. Dat vereist betrouwbare en veilige producten van hoge kwaliteit die voldoen aan internationale standaarden.

Voor de waterstof industrie biedt KLINGER een breed assortiment aan die aan de strenge eisen en richtlijnen van deze industrie voldoen: robuust en in slijtvaste of corrosiebestendige uitvoeringen. Deze specialistische industrie heeft te maken met veeleisende afnemers en scherpe regelgeving omtrent veiligheid, procedures en certificeringen. Installaties met waterstof vereisen betrouwbare, degelijk, duurzame en veilige oplossingen.

KLINGER onderscheidt zich door productspecialisatie. Wij hebben productspecialisten en binnendienst met ieder een eigen discipline. Ervaren en betrokken technici die door de leveranciers en fabrikanten van betreffende appendages zelf zijn opgeleid en getraind. Zij weten de ins- en outs, de do’s en dont’s van hun product in het productieproces. Het oplossen van ingewikkelde vraagstukken is hun passie.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top