LEIDINGWERK MET 3D SCAN BIJ UNILIN

Beschrijving

Door de huidige risico’s van overdruk en onderdruk tijdens het vullen en ledigen van de bestaande “atmosferische” opslagtanks maakte Unilin de keuze om een centraal leidingnetwerk te plaatsen met bijhorende veiligheidscomponenten. Indien men de tanks ledigt tijdens productie, zorgt het leidingnetwerk voor een lichte overdruk op de tanks.
Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van een 3D-scan. Dit laat toe om de tekeningen op voorhand te toetsen aan de productieomgeving wat een duidelijk beeld weergeeft van de uiteindelijke realiteit. Op deze manier kunnen clashes en moeilijkheden met de omgeving duidelijk in beeld gebracht worden. De klant krijgt een 3D-model ter beschikking waarin zowel de 3D-scan van de huidige situatie alsook de nieuwe piping te zien is. Dit stelt de klant in de mogelijkheid om eventuele ontwerpkeuzes en moeilijkheden intern te toetsen en dit voor montage.
Naargelang de feedback, kunnen stukken aangepast worden voorafgaand aan de productie en montage. Het ontwerp wordt op deze manier voor de start volledig afgesteld op de eisen van de klant. Hij kan zijn installatie volledig bekijken, bijsturen en valideren voor realisatie. Er is geen discussie achteraf doordat de klant het ontwerp voor 100% goedkeurt voor het gebouwd wordt. Door de 3D-scan worden praktisch alle leidingonderdelen als prefab stukken gemaakt in onze ateliers. Het laswerk kan op deze manier ook in optimale omstandigheden uitgevoerd worden waardoor de kwaliteit ervan gegarandeerd kan worden.
Het werk ter plaatse beperkt zich op deze manier eerder tot een mechanische montage met veel voordelen voor de klant. Niet alleen is de montagetijd bij de klant hierdoor minimaal, de bijhorende risico’s op ongevallen, het tijdsframe waarbij de klant gestoord wordt in het dagdagelijkse gebeuren, stilstanden en de kosten die hiermee gepaard gaan worden beperkt. Afsluitend kunnen we op deze manier een perfecte as built opleveren zonder dat hiervoor extra tijd voorzien moet worden.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top