CHOCKFAST ORANGE

Beschrijving

2.000 T-kranen rollen meerdere malen per dag over deze rails.
Door hun activiteit van heen en weer slepen van zware gewichten ontstaat er een onzichtbare slingering.
Historisch gezien zijn deze rails ondergoten met cement gietmortel die, hoewel minimaal, een zekere krimp vertoont. Door het slingeren pompt de rail op en neer op de cement mortel waardoor er een kleine spleet ontstaat tussen de cement mortel en onderleg plaat. Waterinfiltratie en vries en dooi, leiden dan tot afbrokkeling van de cement mortel. Hierdoor ontstaat meer infiltratie, wrijving en weer afbrokkeling.
Na enkele jaren kan de rail op bepaalde punten meer dan 30 mm hoog pompen, met staal vermoeiing en railbreuk als gevolg.
Het verwijderen van de rail om de cementmortel te vernieuwen is geen optie, daar de rails slechts voor een zeer korte periode buiten werking kunnen gesteld worden.

Omdat CHOCKFAST snel uithardt en vrijwel geen krimp vertoont. En omdat CHOCKFAST ORANGE een drukweerstand van 130 N / mm² heeft, is het, het ideale product om geinjecteerd te worden en zodoende de spleten onder de onderlegplaat op te vullen waardoor de rail weer stevig gegrout is.
Tot op heden is deze oplossing meerdere malen met groot succes toegepast en hoewel de kranen nog steeds slingeren, wordt het pompeffect tegengewerkt door het gebruik van CHOCKFAST epoxy-gietmortel.

Media

Gallery

Website

Downloads

Scroll naar top